Veckobrev från Värmland

Klockan är 19.00, om en timme är det ett möte med en grupp som vill utveckla politiken. Har aldrig riktigt haft partipolitik som intresse, men de här mötena är riktigt intressanta, det är utveckling. Politik är egentligen långt utanför min bekvämlighetszon. Idag skulle jag läsa igenom och komma med ändringsförslag på ett manifest, men hann bara till sida 45 av 137 eftersom jag bara gjorde lite nu ikväll. Bor med min lillebror och han hade missat skolan, så fick gå iväg och handla frukost att göra till honom och sen planera in hans läxtid. Vid tre började vi med hans läxa, de skulle lyssna på en podcast om Ungern och sen göra en jämförelse med Sverige. Vi skrev ihop två A4-sidor och skickade in.

Ungern har under Corona blivit en fullfjädrad diktatur, fick jag lära mig. Några Sverigedemokrater hade också flyttat dit, relationerna mellan SD och Ungerns regering verkade vara bra. Kanske läser mer om detta när jag hinner. Prenumererade ju på Svenska Dagbladet och ETC förra hösten, men de kom i mycket snabbare takt än jag hann läsa. Jag gillar att lusläsa allt, men läser ju böcker samtidigt, så högen med tidningar blev bara högre och högre tills jag fick avsluta prenumerationen och slänga iväg allt. Hur hinner folk läsa tidningen? Är alla som läser pensionärer? Gillar inte att läsa nyheter på mobilen eftersom alla popup-fönster och reklam och bilder och videos som dyker upp bara gör mig stressad, kan inte koncentrera mig.

Hade en liten stund efter frukost att läsa på, och då fortsatte jag läsa Edmund Husserls ”Logiska Undersökningar 2”. Han är inne i nån slags obegriplig tankelabyrint om delar och helheter, hade jag läst det på Instagram hade jag trott att personen var inne i nån slags psykos. Får ibland kommentarer om skolarbete och andra texter jag skriver att meningarna är ”obegripliga”, men Husserl bryr sig inte om sånt, han bara kör. En ikon. Skickade förresten in min kandidatuppsats förra veckan, men det är för tidigt att fira, finns risk att jag måste lägga hösten på att skriva om delar. Vet inte hur jag ska hinna plugga samtidigt som jag har praktik.

På tal om politik, har jag tänkt på Saudiarabien i säkert flera veckor nu. Vad är egentligen grejen mellan Sverige och det landet? Deras regering följer ju inte ens de mänskliga rättigheterna. Läste en artikel om deras koncentrationsläger för immigranter. Riktiga helvetesbeskrivningar, kan inte få det ur huvudet.  Men Margot Wallström fick ju massor av kritik när hon kritiserade Saudiarabien, så hur ska folk ha det egentligen.

2 kommentarer

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.