Män borde gå i terapi

I korthet: Män som är ensamma förväntar sig att bli uppskattade som de är, istället för att anpassa sig till kvinnor. Längst ner finns en lista på förbättringspunkter.

Har ni lagt märke till att det i år blivit nästan som ett ”bråk” mellan feminister och ensamma män? I ett videoklipp (nedan) pratade vi lite om detta, men det finns väldigt mycket kvar att packa upp.

För det här ämnet kommer upp titt som tätt nästan oavsett vad det handlar om. I ett forum jag är med i finns en man som ofta delger sig av sina problem med att ”hitta en kvinna som uppskattar honom precis som han är”. Varför ska just det vara så svårt? Även Flashback fungerar som biktstol. För ett tag sedan hade jag också en diskussion med en man som blev riktigt hätsk; han hade tröttnat på att kvinnor aldrig var intresserade av honom.

Pro tip: Om Pete Davidson kan göra sig snygg, kan vem som helst göra det.
Pro tip: Erkänn att orgasm-ojämlikheten är ett problem.

Varför har män fastnat i tanken att en kvinna ska komma och älska dem precis som de är? Varför ska kvinnor växa upp med tjejtidningar med rubriker som ”5 flirttekniker killar älskar”, läsa damtidningar fulla med tips på hur man ”behåller figuren”, ”klär sig efter sin kroppstyp” och ”bejakar sin femininitet”, det vill säga, spaltmeter om hur de ska förvandla sig till någon som män gillar. Det är ironiskt hur mycket hårt arbete det krävs för att vara ”naturligt feminin” och attrahera män. Varför annars skulle så många industrier vila på det?

Så när jag läser vad dessa män skriver, och hör vad de säger, om sina svårigheter med att träffa en kvinna som ”accepterar dem för vem de är”, då undrar jag: Vet de inte hur mycket arbete som ligger på kvinnors sida? Och då slår det mig. Att de har faktiskt ingen aning. De har ingen aning om hur många som bantar, hur mycket pengar som läggs på utseendet, hur mycket kvinnor pratar med varandra om män och relationer BARA I SYFTE ATT UTVECKLA DEM, hur många kvinnor som går i terapi, hur flickors uppväxt kantas av viljan att bli omtyckt av killar.

Sånt här växte man upp med! Hur man pleasar män, hur man förändrar sig för män, vad män gillar.

Män tror kvinnor får sin attraktivitet gratis

Det slår mig varför män tror de ska kunna bara vara som de är och få relationer gratis, utan arbete och utan att förändra sig, och det är för att de är övertygade om att kvinnor har det så. Det är därför det verkar som en stor orättvisa. Kvinnor har inte alls samma grundmurade känsla av att de inte ska behöva förändra sig. Hela vår kultur bygger nämligen på att kvinnor inte bara kan vara naturliga.

Men då är frågan: Är det något att sträva efter, att alla ska behöva förändra sig för att bli omtyckta? Varför kan inte normen bli att alla är accepterade som de är? Då undrar jag hur folk ska motiveras till att bli bättre. Jag pratar inte ens om utseende, utan jag pratar om detta:

1. Män borde läsa feministisk litteratur

De borde läsa böcker av kvinnor och sätta sig in i kvinnors livssituation, för att känna empati. Alldeles för många män har ingen empati med kvinnor, till exempel ensamma män som tror kvinnor inte jobbar för sina relationer och attraktivitet. Eller män som inte förstår vilket enormt jobb det innebär attt bli gravid, ha pms, gå igenom klimakteriet, leva som kvinna över huvudtaget.

Professor Carl Cederström lade 1 månad på att läsa feministiska böcker. (klicka på bilden för länk till artikeln)

2. Män borde gå i terapi

Varför går inte fler män i terapi? Kvinnor gör ju det. Faktum är att många kvinnor går i terapi för att män inte gör det. När män inte själva tar hand om sina trust issues, lust till våld, svartsjuka, ledsenhet, osv, vem unloadar de på? Jo, sin flickvän. Som förväntas ”acceptera honom som han är”. Lägg ner.

3. Män borde skaffa bättre hobbies

Alltid när jag ser någon klaga på att de inte kan träffa någon, kan jag bara inte låta bli att kolla in deras profil. Och mycket riktigt, hela deras flöde på Instagram kan bestå av bilder på gamla bilar i olika vinklar. Hela Facebookprofilen kan bestå av artiklar om samma gamla herrfotbollslag. Alltså, man KAN ju vänta på att en kvinna ska dyka upp som råkar älska detta, men varför inte gå till ett bibliotek då och då istället? Åka till Frankrike istället för samma gamla Thailandssemester med grabbarna som alltid? Spela lite piano istället för att gå på herrfotbollsmatcher? En man som läser tidningen har åtminstone nåt att prata om.

En alldeles för vanlig syn på dejtingsidor!

4. Män borde bli bättre i sängen

40% av kvinnor får inte orgasm när de har sex med en man. Den statistiken får tala för sig själv. Sedan blir män tyvärr porrskadade och har börjat strypa, slå och spotta på kvinnor under sex, helt sjukt och absurt. Så de borde förstås genast sluta titta på porr, för om de gör det visar det bara på en ignorans om hur villkoren för ”skådespelarna” ser ut (läs gärna länken!). Porr skapar ett manus för sex genom bilder som sedan blir omöjligt att kringgå. Därför är män besatta av p*netration.

Det jag menar, är alltså att man inte kan förvänta sig att bara rulla ur sängen och bli accepterad av en kärlekspartner. Det kommer inte enkelt för kvinnor, och män kan inte heller förvänta sig att få det gratis. Man måste titta på vad andra människor gillar, och anpassa sig därefter! Incel-mäns kvinnohat kommer från att de tror kvinnor inte anpassar sig eller lägger ner jobb, men till och med små barn vet att de måste anpassa intressen och beteende efter andra för att bli omtyckta.

PS. Att se bra ut på bild handlar till hälften om ljussättning, och till andra hälften om hållning. Och vips swipar kvinnor höger.

En kommentar

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.