Nyårslöften 2018

Hej!! Tillbaka här nu med en mycket annorlunda livssyn än vad jag hade när jag slutade skriva för ett tag. Som ni vet fick jag hoppa av skolan i slutet av september, efter bara EN MÅNAD. Så jag har tillbringat ett par månader nu med att läsa om feminism själv, och framför allt lära mig av andra. Men nu är det dags att börja igen i januari! Då jag ska skriva en tenta, och sedan fortsätta med resten av kurserna under året.

Det betyder förstås att jag vill börja blogga igen, och skriva om genusvetenskap och feminism, men jag ska också börja göra Youtubevideos. Mjukstartade idag med att filma en vlogg jag måste klippa ihop innan den kommer upp, och kommer filma när jag åker till Ryssland efter nyår. Är så excited!! Jag hoppas ni följer mig på Instagram eller Facebook- det är där uppdateringarna kommer.

FB_IMG_1514485104688
Bild från i jul, efter all julmat.

Är också supernöjd med nyårslöftena jag skrivit för 2018. Har i min kalender både nyårslöftena och mitt feministiska manifest, eller hur jag vill praktisera kvinnokamp, eftersom jag tycker det är för lätt att bara ryckas med i vardagen och glömma vilka mål en egentligen har. Detta är mina nyårslöften för nästa år:

  1. Utveckla mitt feministiska engagemang– har länge velat bli aktiv i en organisation. Eller volontära någonstans, eller om jag ska engagera mig mer inom akademin.
  2. Skapa en plattform– eftersom att jag lär mig mest när jag diskuterar med andra, behöver jag ju ha några att diskutera med. Därför älskar jag sociala medier!
  3. Träna på att skriva– jag vill bli bra på att skriva en berättelse som går att följa, eller skriva artiklar och blogginlägg som är riktigt bra.
  4. Utveckla mina fritidsintressen– är nästan roligaste punkten! Jag har lärt mig skriva skrivstil och med reservoarpenna och lite andra saker, nu vill jag lära mig åka rullskridskor i ramper och sy med symaskin och lite annat.
  5. Bli bra på att portionera ut min energi– annars vetifan hur jag ska göra resten.
  6. Hitta ett hållbart sätt att plugga, och…
  7. Vårda mina relationer. För att de relationer jag har idag vill jag ha kvar <3

Jag gillar nyårslöften som bara visar en riktning dit året ska gå, inte bara saker som behöver göras. Eller jag förstår folk som vill ”gå ner 15 kilo” eller ”möblera om” eller ”sluta röka”, men då handlar det ju om att lyckas eller misslyckas istället för att bara göra sitt bästa. Och här är en bild på mitt feministiska manifest;

DSC_0864
Det fick inte plats, men jag tycker det är viktigt att kunna backa ifrån när en har fel också. 

Så vad tycker ni? Det känns som att 2018 blir ett fantastiskt feministiskt år! Samtyckeslagen ska komma ut, #metoo kommer förmodligen att fortsätta, och jag kommer kanske hinna skriva min C-uppsats. Kommer ni ha något feministiskt manifest eller nyårslöften?

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.