Punktering IGEN.

I korthet: När vi var i en djuraffär och kolla på fågelsaker kom vi sen ut och såg att bilen hade punktering igen. Jag hade rullskridskor på mig och fick åka dem hela vägen hem; bilen lämnade vi utanför bilreparationen efter att ha nödpumpat upp däcket. Sen har jag också lagt märke till att jag är känsligare än vanligt för vad människor får utstå, för vad tjejer som växer upp idag kan få vara med om, och därför orkar jag inte läsa lika mycket nyheter som vanligt. Fokuserar mer på teorier än på aktuella händelser.I förrgår skulle vi åka iväg och hämta min nya telefon, så jag tog rullskridskorna eftersom jag älskar att åka runt i gallerior. Sedan tog vi med en gunga vi tänkt ha till Amadeo men som gått sönder, så vi skulle byta ut den i zoo affären. Efter att jag åkt runt en massa där inne går vi ut och ser att DET ÄR PUNKA PÅ BAKDÄCKET. Vi vi som precis spenderade flera dagar med att försöka fixa framdäcket. Vi märkte inte ens punkteringen förrän vi skulle sätta oss i bilen och en gubbe sa att vi hade det. Så säger jag att VI KAN TA HAND OM DETTA EFTER MIDDAGEN smart som jag är. ?!?! H står helt stressad utanför bilen och säger att älskling, problemet är att vi inte kan åka hem.

DSC_05042
Zooaffärsbild!

För att göra en lång historia kort hade vi en extrapump i bakluckan så vi kunde pumpa upp och köra iväg och lämna bilen utanför en verkstad. Sen fick vi GÅ hela vägen hem, eller jag åkte rullskridskor. Helt sjukt att jag valde rullskridskor just då, men det blev riktigt roligt eftersom det är superkul att åka på gator. Det svåra var bara att ta sig till gångvägen, det blev en del klättrandes vid en skogsdunge och vid ett staket över en motorväg. Jag ville ta en bild för att kunna visa er, men jag hade ju en helt ny mobil i lådan som inte gick att använda än och H hade 4 % kvar. Ni får bara tro mig när jag säger att det såg jättecoolt ut när jag åkte slalom på väg hem 🙂

Vi hade lite extra bråttom eftersom vi hade lämnat alla burdörrar öppna ifall att Amadeo skulle vilja utforska hallen lite och kanske sträcka på vingarna, så vi visste inte om han var ute ur buren eller inte. Det var helt onödigt dock, han satt bara som vanligt på sin kalkstenspinne och var hungrig. Han behövde äta extra mycket eftersom vi skulle till veterinären nästa dag.

IMG_20170713_205414_810
Bild från när vi hade varit hos veterinären, och kom hem och släppte ut honom. 

Annars har jag tänkt en hel del på transrörelsen och dess betydelse för feminismen, kommer skriva ett inlägg om det snart (det kommer mest vara som att tänka högt för mig, vet inte exakt vart står).

Sedan har jag också nu nån vecka undvikit en hel del diskussioner och händelser inom Sveriges feminism och även runt om i världen, tror också jag är extra känslig för kvinnohat och sorgliga saker nu. Jag försöker ignorera lite hur det ser ut för tjejer runt om i skolorna idag, speciellt sedan jag läst fall efter fall där en porrskadad man har strypt en ung tjej till döds under ”sex”, eller en ung tjej blivit misshandlad. Eller när jag läser vilka saker tjejer som knappt är tonåringar får vara med om. Jag får bara känslan av att ingenting har blivit bättre, utan bara värre, i och med internet och hur t.ex. porr påverkar unga idag; hur mycket kan egentligen göras utan att alla föräldrar och alla skolor tillsammans med politiken gör gemensam sak?

DSC_0501

Jag vet förstås att det finns mycket var och en kan göra (till och med jag hehe), men ett tag nu koncentrerar jag mig mest på Amadeo och på yoga och rullskridskor. Håller mig också mest till teorin när jag läser- till exempel som det jag skrev ovan om transrörelsen. Historia är också roligt! Skriver mer om aktuella händelser när jag känner att jag kan ha mer distans till dem.

Etiketter:
3 kommentarer

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.