Anekdoter från Prag

Som ni kanske kommer ihåg var jag i Prag i början av mars och skrev ett par inlägg om det. De handlade om feminism, saker jag lade märke till, och framför allt männen där. Men gick igenom mina mobilanteckningar nu och såg att jag skrivit ner lite fler grejer som hände som kanske inte har med feminism att göra men som är lite roliga anekdoter från resan.

När vi i sällskapet hade drivit runt i staden ett bra tag kände vi mycket för att äta en god middag, och vi hittade en restaurang nära både vårt hotell och torget. Jag beställde pannkakor (är alltid sugen på pannkakor med choklad) med bara vatten med citron till men tyckte det var konstigt att servitören frågade om igen om jag verkligen skulle ha vatten med citron i. ”Eh… yes.” Så när vi fick maten kom också dryckerna in, och jag fick ett glas med rykande hett vatten i (inte ens en kopp) och citronskivor bredvid. Jag som hade tänkt mig typ Loka Citron. Servitörerna stod en bit ifrån och gapskrattade och jag fick förklara att jag inte alls drack rykande hett vatten till maten med citronskivor bredvid.

20170303_1839532
Bild från precis innan vi skulle gå på kryssningsbåten. 

Så en dag hade de andra gått upp lite tidigare än mig för att åka nånstans, jag var helt slut och kände mest för en dag på hotellet. Vid 12 hade jag dock tröttnat och gick ut till centrum för att shoppa lite, leta efter skor och om jag hittade nån god parfym. Som ni alla vet är mitt lokalsinne nonexistent, det finns inget, det är zero, nada. Jag gick på en gata med affärer, som visade sig sluta tvärt, när jag skulle gå tillbaka märkte jag att jag hade kommit nån helt annanstans, så gick jag i alla fall vidare, uppför en annan gata, in i en affär, när jag gick ut råkade jag gå åt tillbakahållet så jag dök upp på den första gatan igen, och så vidare. Råkade gå förbi hotellet vid ett tillfälle; och allt detta trots att jag hade Google Maps framme. Så när jag ska gå in på en gata jag känner igen efter att ha varit där kanske 3 gånger går jag förbi en liten grupp med killar jag också tror jag sett förut, och hör en av dem säga halvhögt ”Oh, there’s the Google Maps lady again.” Först då fattade jag att det var obvious att jag hade GPS framme och att jag egentligen bara gått runt i cirklar. Så awkward att vara Google Maps-tjejen.

20170304_143154
Säga vad en vill om Prag, men fint är det! 

När jag gick runt på stan hade jag ett par supersnygga ormskinnsmönstrade stövletter på mig, men tyvärr var klacken alldeles för hög för långa promenader. Så jag fick gå in på en galleria och köpa ett par ballerinaskor akut (hade inga platta skor med mig alls på resan), bytte till dem direkt och fortsatte promenaden hemåt. Så går jag i 10 minuter och får det värsta skoskavet på hälen!! Och när jag byter tillbaka så känns det som rena himmelriket att gå i ett par väl ingångna högklackade skor istället för de nya platta. Höjden av ironi, speciellt som jag hade tillbringat över en timme med att hitta en bra skoaffär med snygga ballerinas.

Etiketter:

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.