Män och skönhetsoperationer

Under ett inlägg på Instagram som handlade om en viss Remy’s rap-diss av Nicki Minaj (klippet var monterat så hon grät till det, vägrar tro det var äkta lol) gick diskussionen ungefär att hon var en ”fake ass b*tch”, en ”hoe”, hela hennes kropp var ”fake” och därför var också hela hennes person och musik det. Nu har jag generellt svårt för att kalla olika kroppsdelar för fake- inte ”äkta” – som att det spelade någon roll. Men de här kommentarerna fick mig verkligen att börja undra kring vad vissa män har för självbild (och ja, just här var det faktiskt männens kommentarer jag reagerade på).

Jag svarade på en, där jag skrev att det var fullständigt irrelevant för musiken hur Nickis kropp såg ut, och fick tillbaka minst 5 svar med män som tyckte det var fel med skönhetsoperationer, hennes kropp var visst relevant, hon måste sluta vara ”fake”, hon var ”trash trash trash” osv. Detta var dessutom Absolut Fakta, hon var bara plast. En tyckte det var så viktigt att han fortsatte i DM’s:


OBS skriver endast med såna här personer om jag känner att jag kan få ut nåt av det, typ jag får en chans att slipa på mina argument eller för en inblick i mäns åsikter vilket kan vara… intressant.

I alla fall skrev han om hur mycket han ÄLSKADE naturliga kvinnor och tyckte det var såå synd med alla unga tjejer som opererade sig och inte förstod att män gillar ”naturliga” tjejer. Det här är alltså en man som tycker det är så synd att de förändrar sitt utseende att han kallar dem skräp, horor, fake. Han berättade också att han ALDRIG skulle låta varken sin fru eller sina döttrar göra en operation då han älskar naturliga kvinnor & respekterar dem för deras mod att vara naturliga.

Han avslutar med meddelanden om hur farligt för hälsan skönhetsoperationer är och Kanye Wests mamma DOG av en skönhetsoperation (lol). Detta skulle alltså rättfärdiga allt hans hat. Tyvärr är detta åsikter många män har, inklusive inom min familj. Tankegångarna är fel av flera anledningar;

 

För det första missar han att hans personliga preferenser kring kvinnors utseende är irrelevant för oss, han har ingen business i att säga att han gillar mitt utseende bättre än typ Kim Kardashians för att jag inte gjort botox. Det spelar liksom ingen roll för honom att jag sagt att jag inte är intresserad av hans åsikter om mitt yttre och att han borde hålla dem för sig själv, det konceptet går liksom inte in i hans hjärna. ”Vadå, varför skulle jag inte säga precis vad som faller mig in om andras utseenden? Jag är man och min åsikt är viktig oavsett vad det gäller. Hö hö”.


För det andra är det fult att maskera sina ovälkomna åsikter som ”omtanke” om den ”stackars unga kvinnan som inte vet att skönhetsoperationer kan vara farliga”. Tror du de avråder kvinnor i sin närhet från andra saker som kan vara farliga, typ köra bil, åka skidor, leva med en man (som statistiskt sett är det farligaste en kvinna kan göra)? HAHA nej. För det handlar inte om säkerhet, det handlar om hur de tycker kvinnor ska se ut.


För det tredje är det FULLSTÄNDIGT analyslöst att basha- klanka ner- på de kvinnor som väljer att förändra sitt yttre så det passar bättre in i vår syn på det som är snyggt idag. De har inte levt i vår värld där vi som små flickor får lära oss att det viktigaste man kan göra är att se bra ut, där vårt utseende bedöms uppifrån och ner, morgon till kväll, där en kvinna som bedöms som ”ful” av sin omgivning blir lyssnad på och respekterad ännu mindre än kvinnor som passar in i normen. Tror du Nicki Minaj eller nån av de kvinnor i branschen hade kunnat komma så långt som de har gjort om de hade påsar under ögonen, taxöron till bröst, ihopväxta ögonbryn och andra helt naturliga saker? LOL.

 

Så nu tycker jag vi slutar upp med den här dubbelbestraffningen av kvinnor-ja, du också instagram”Red Jones”- och istället för att skamma de som opererar sig, helt enkelt slutar kommentera utseenden över huvudtaget, snygga som fula.


Dessutom ser Ronaldo 1000 ggr snyggare ut nu med botox, nya tänder och allt- men vem kallar honom fake? Vem kallar honom trash och oattraktiv och att de föredrar naturliga killar och skriker om att det är farligt med skönhetsoperationer? INTE de som hatar på kvinnor som gör det i alla fall, kan jag tala om. Bjuder på en före och efterbild av honom. 


Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.